luni, 12 decembrie 2011

Divele din era comunista vs. starurile internationale: cum s-au transformat Angela Similea, Mirabela Dauer sau Corina Chiriac!



In vreme ce Madonna revolutiona muzica pop in anii '80 in tinute scandaloase si cu versuri care-i faceau pe multi sa roseasca, divele noastre - Angela Similea, Corina Chiriac sau Mirabela Dauer - cantau melodii cu versuri care sa nu deranjeze regimul comunist. Vremurile au trecut, iar acum sunt libere sa cante si sa imbrace ceea ce doresc! Iata cum s-au schimbat divele noastre si ale lor din anii '70 - '80 pana azi.Haideti sa vedem cum au evoluat divele noastre din anii '70 -'80, comparativ cu numele mari din muzica internationala din acea perioada! Daca la noi faceau furori Angela Similia, Aura Urziceanu, Mirabela Dauer si Margareta Paslaru, afara straluceau Madonnei, Cindy Lauper, Samantha Fox, Sandra, Paula Abdul sau Mireille Mathieu.

Angela Similea este cantareata de muzica usoara cu cel mai mare succes in anii '70-'80. In 1977, cantareata obtinut premiul I la Festivalul Mamaia pentru Un albastru infinit, compusa de Marcel Dragomir.
Melodia "Sa mori de dragoste ranita", compusa de acelasi de Marcel Dragomir, pe versurile lui Aurel Storin, a fost declarata "melodia secolului al XX-lea" de catre public, cu ocazia unei gale organizata in 2000 de catre televiziunea nationala.
Mai multe informatii gasiti pe: perfecte.ro

2 comentarii:

Anonim spunea...

foarte frumoasa angela similea. speram sa o revedem de craciun la tv

mircea spunea...

Mamaia 1977 nu a existat. Un albastru infinit, desi slagara mare al dnei Similea, nu a participat la Mamaia.
Participarile dnei Similea la Mamaia au fost urmatoarele:

• Participă la Festivalul naţional de muzică uşoară “Mamaia’69” (25-27 iulie). Participă la secţiunea de “Interpretare” cu piesele “Glasul tău” (Alexandru Mandy) şi “Asta seară fără lacrimi” (Aurel Giroveanu). Participă şi la secţiunea “Creaţie” cu piesa “Cu fericirea mea nu te juca” (Noru Demetriad).
• Participă la Festivalul naţional de muzică uşoară “Mamaia’75” (21-27 iulie) cu piesa “Pentru tine, ţara mea” (Ion Cristinoiu) care obţine Premiul I, “România” (Marius Ţeicu), “Mândria mea” (Aurel Giroveanu) şi “Flori de câmp” (Florin Bogardo).
• Participă Festivalul naţional de muzică uşoară “Mamaia’76” (26-31 iulie) cu piesa “Drumul” (Vasile Şirli)- Mentiune.
• Participă la Festivalul naţional de muzică uşoară “Mamaia’83” (26-30.08) cu piesa “E mare lucru sa fii om” (Marcel Dragomir) care este distinsă cu Premiul organizatorilor.
• Participă la Festivalul naţional de muzică uşoară “Mamaia’84” (30.08-2.09) cu piesele “De n-ai sa vii” (Ion Cristinoiu) distinsă cu Trofeul Mamaia şi “Împreună vom invinge” (Marcel Dragomir) care obţine Premiul organizatorilor. În cadrul festivalului Corina Chiriac şi Angela Similea cântă în duet piesa “A opta minune” (Marius Ţeicu), prezentată în afara concursului.
• Participă la Festivalul naţional de muzică uşoară “Mamaia’85” (29.08 – 1.09) cu piesele “Voi canta pentru mileniul III” (Marius Ţeicu) care obţine Premiul I, “Dor de viaţă” (Ion Cristinoiu), distinsă cu Premiul criticii muzicale şi, “Adio, dar rămân mereu cu tine” (Cornel Fugaru).
• Participă la Festivalul naţional de muzică uşoară “Mamaia’93” cu piesa “Şi dacă vii şi daca nu” (Ion Cristinoiu). Participa si la seara de recital dedicata lui George Grigoriu
• Participă la secţiunea “Creaţie”a Festivalului naţional de muzică uşoară “Mamaia’95” (26-30 iulie) cu piesa “Să mori de dragoste ranită” (Marcel Dragomir) care obţine Premiul II. Participă şi la secţiunea “Şlagăre” cu piesa “Iubesc la nebunie” (Marcel Dragomir). Tot la Mamaia participă în prima seară, alături de alte mari nume ale muzicii uşoare, într-un concert prilejuit de aniversarea a 25 de ani a festivalului.
• Participă la secţiunea “Şlagăre”a Festivalului naţional de muzică uşoară “Mamaia’96” (29.08-1.09) cu “Să mori de dragoste ranită” (Marcel Dragomir) care obţine Marele Premiu.
• La Festivalul naţional de muzică uşoară “Mamaia 2000” (24-27 august), Angela Similea este membră în juriu şi obţine “Premiul de excelenţă pentru discografie” decernat de casa de discuri Electrecord.

Trimiteți un comentariu

Lasa-ti impresiile aici

Introdu adresa ta de email aici, si vei primi ultimile noutati:

Delivered by FeedBurner