vineri, 7 august 2009

Angela Similea: Şlagărele anilor ’80



Revista Felicia vă oferă joi, 13 august, un nou dar deosebit din colecţia Angela Similea. Albumul „Anii '80 – volumul III” include 20 dintre cele mai îndrăgite melodii lansate de „Doamna muzicii româneşti”. „Trenul galben fără cai”, „Iubeşte-mă de-ţi plac aşa cum sunt”, „De ce te uiţi la mine”, „De singurătate” sau „Casa mea” sunt doar câteva dintre şlagărele de neuitat pe care le veţi...
Melodiile de pe acest album aparţin unora dintre cei mai mari compozitori români: Ion Cristinoiu, Marius Ţeicu, Marcel Dragomir, Jolt Kerestely, Temistocle Popa. De altfel, de-a lungul carierei sale, Angela Similea a colaborat cu cei mai reputaţi compozitori, transformând creaţiile acestora în şlagăre pentru toate generaţiile. A lansat numeroase albume, printre care “Un albastru infinit” (1978), Nufărul alb (1983), “Nu-mi lua iubirea” (1987), “De dragul tău” (1989), “Colinde şi cântece de Crăciun” (2001) sau “Nostalgie” (2004). Anul trecut a dăruit încă două noi albume primite foarte călduros de admiratorii săi: “De dragul tău”, album de duete şi -„Nostalgie”, primul albmul de autor.
Succesul la public a fost dublat de premiile care au răsplătit permanent reuşitele unei cariere excepţionale, atât înainte cât şi după 1989. Cerbul de Argint în 1970, Orfeul de Aur în 1972, trofeele Festivalului Mamaia în 1984 şi 1996, Discuri de aur şi de platină (în 1998, 2000, 2007, 2008), sunt doar câteva dintre premiile Angelei Similea. În perioada 1980-1988 a primit premii la fiecare dintre ediţiile Festivalului „Melodiile anului”. În 2000, în cadrul galei organizate de TVR2, melodia „Să mori de dragoste rănită”, a fost declarată „melodia secolului XX”.
Angela Similea a avut numeroase turnee, atât în ţară, cât şi în străinătate, a jucat în muzicaluri (“Corina”, “Adio, femei”) şi a avut rolul principal în comedia „Rămăşagul”, regizată de Ion Popescu Gopo.
Pachetul revista + CD “ Anii '80 – volumul III” costă 7 lei şi se distribuie împreună cu ediţia din 13 august (numărul 160) a

sursa: http://www.revistafelicia.ro/articol_1006223/angela_similea_slagarele_anilor_’80_pentru_cititoarele_felicia.html

16 comentarii:

Anonim spunea...

Multumesc mult, mark! Ce surpriza!!! Asteptam cu drag si dor alte poze! Multumim anticipat si iti doresc toate cele bune, sa te bucuri de vara!

Mark spunea...

mersi la fel.:)

Anonim spunea...

Deja, am ascultat cd-ul care se bucura de un sound sau sunet excelent; de slagare ce sa mai vorbim, unul si unul, pozele de pe cd. sunt superbe.
Mark, ne-ai facut o mare bucurie, noua fanilor, prin faptul ca ne-ai anuntat din timp de lansarea acestui cd.al Angelei Similea din anii '80.

Anonim spunea...

Si eu am ascultat cu drag CD-ul ; din pacate 2 din melodii nu sunt din anii '80 ci din anii '90. Greseli inacceptabile pentru cei care au realizat acest material audio! Una peste alta, multumim pentru CD!!

Anonim spunea...

Referitor la comentariile de mai sus, precum ca, doua din melodiile anilor '80 ar fi lansate in anii '90; sa fim seriosi, poate sa fie vorba doar de piesa - Evanghelina, dar nu cred, nicidecum nu sunt doua melodii si apoi, de ce persoana care a comentat mai sus nu a si mentionat titlurile slagarelor, daca tot a scris, macar sa nu fi bajbait, daca se crede destept! Poate ne spui tu, Mark, daca sunt piese din anii '90 pe cd-ul lansat de ultima ora, impreuna cu revista Felicia, pentru a lua valul de ceata de pe ochii admiratorilor doamnei Similea. Multumim!

Anonim spunea...

Dragi fani, chiar trebuie sa gasiti nod in papura acestui cd.al Angelei Similea, in continutul caruia se regasesc melodii din anii '80!? Chiar si in cazul in care sunt sa zicem melodii din anii '90,pe acel cd., care este problema!? Slagarele se aud super,grafica, pozele sunt ok. De ce nu specifici care sunt slagarele cu pricina, iti este teama de cineva, anonimul care a facut pima sesizare!? Suntem o tara libera, fratilor! Nu iti face nimeni nimic tu, ala insa, nu mai critica oricum si oricand ca, daca esti critic de arta, sau fan infocat al Angelei, specifica melodiile din anii '90 de pe cd.-ul in cauza, ok?

Mona- Arad spunea...

Este vorba de Evanghelina si de Azi, dar nu stiu a cui e problema!! In loc sa se bucure de CD si sa pretuiasca ce a primit, anonimul respectiv comenteaza inutil.Acel cineva nu merita acest CD! Mona-Arad

Anonim spunea...

draga.azi a fost lansat in 89.oricum nu conteaza ,sunt superbe toate.

Anonim spunea...

Asa e, piesa AZI a fost compusa in '89 de Enescu, iar piesa a fost interpretata in prima auditie la radio.Iar Angela spunea,citez:,,Si mie mi-a fost greu sa cred in aceasta provocare (ref.la compozitorul A.Enescu) si va invit sa ascultati rezultatul muncii noastre''.
Nu ma dau mare angelista, dar stiu.Spre deosebire de altii, care pretind cu mana pe biblie ca sunt, vezi draga Doamne...
Ninsorile de flori mi se pare mai reusita.Dar cel mai mult si mai mult (e teribila interpretarea!!) imi place piesa ,,Povestea incepe cu a fost''.Cum se nasc sunetele, cum se nasc notele...iata o piesa care te rupe complet de lume.
Loredana

Anonim spunea...

scuze pentru repetitie ...piesa, piesa.importanta e ideea!
Loredana

Anonim spunea...

draga mea,azi este de o mie de ori mai reusita.

Anonim spunea...

Vreau sa multumesc si eu atat Angelei cat si nu in ultimul rand Casei de Discuri producatoare pentru acest deosebit disc.
Multumesc Angelei, lui Ovidiu, Revistei Felicia si tuturor care au colaborat pentru realizarea discului.Felicitari, este superb!

Cristi Banu spunea...

intr-adevar piesa Evanghelina face parte din anii 90 intrucit a fost lansata in musicalul ADIO FEMEI! pe anii 80 ar fi putut fi inserat CIT AS FI VRUT pentru ca piesa chiar daca este parte integranta din spectacolul amintit varianta initiala a fost lansata in noiembrie 88, aparind ulterior pe albumul din 89 DE DRAGUL TAU... Fac apel calduros daca cineva poseda varianta originala MA ROG pentru ca ea chiar nu mai exista ca imprimare de studio.
eu am varianta live de la lansare... nici Angela nu o are, tocmai de aceea pe album a fost pusa varianta din UN ROMAN DE IUBIRE INTR-UN ALBASTRU INFINIT! eu ce am avut i-am predat Angelei pentru a avea material in vederea lansarii... ma bucur ca fonoteca mea a stat la baza realizarii celor 4 albume de colectie de pina acum. piesele au fost masterizate, li s-a ridicat sunetul, egalindu-se de la piesa la piesa astfel ca la auditie sa aiba un tot unitar fiecare album in parte...urmeaza alte volume ale anilor 80, cei mai prolifici din cariera Angelei... deci hraniti-va sufletele cu cintec si asteptati urmatoarele aparitii.. fie-va viata cau cintec cu acorduri ample si ma bucur ca in sfirsir climatul dialogului e unul de pace si prietenie... aveti grija de voi! Cristi

Anonim spunea...

Cand eram mic ascultam o melodie care i-mi place mult.dar azi nu o mai gasesc.mai stiu cateva cuvinte.poate ma ajuta cineva!"un pas spre infinit a nascut un mare dor......eu voi fi calator...."

Cipriana spunea...

Îţi pot garanta că nu îi aparţine Angelei Similea.
În rest... spor la căutări. Ai încercat pe Google?

Cristi Banu spunea...

PAS SPRE INFINIT E O PIESA CINTATA DE SILVIA DUMITRESCU CU O INTERVENTIE A LUI ADRIAN DAMINESCU PE O MUZICA SCRISA DE DANI CONSTANTIN PE UN TEXT DE EUGEN DUMITRU DECI IN NICI UN CAZ NU O CINTA ANGELA... PIESA O GASESTI PE INTERNET... SUCCES SI AUDITIE PLACUTA!!! CRISTI

Trimiteți un comentariu

Lasa-ti impresiile aici

Introdu adresa ta de email aici, si vei primi ultimile noutati:

Delivered by FeedBurner